Nyheder

Massey Ferguson starter produktion af de prisvindende IDEAL mejetærskere

I kølvandet på den begejstrede modtagelse i hele branchen og tildelingen af en række priser – herunder Machine of the Year 2018, DLG's sølvmedalje for innovation og Red Dot Design Award – er produktionen af de første IDEAL mejetærskere gået i gang i AGCO’s European Harvesting Centre of Excellence i Breganze, Italien.

Dette skridt med udnyttelse af den avancerede konstruktionsmetode til modulopbygning markerer 6 års forberedelsesarbejde og udarbejdelse af produktionsprocedurer forestået af Massey Fergusons team. Ved hjælp af AR (Augmented Reality) og digital visualisering på skærme har projektets specialiserede produktions-, teknologi- og kvalitetsteams været i stand til at optimere designet, teknikken og samlingen af den nye IDEAL i et virtuelt miljø.

I designfasen blev der f.eks. hentet eksperter ind til elektronisk installation, kabelføringer og -beskyttelser, eftersom disse nu er en integreret del af den fungerende maskine – 56 identiske sensorer sender hele tiden rapporter til Vision-førerhuset med oplysninger om ydeevne og indstillinger. Tilsvarende blev fastgørelser og placeringer af hydraulikrør prioriteret lige så højt, eftersom begge dele udgør livsnerven for, at IDEAL mejetærskeren kan opretholde sin effektivitet.

IDEAL er blevet perfektioneret i kraft af 45 protyper og seks års testning. Modellen er en af de mest sofistikerede og effektive mejetærskere, der nogensinde er produceret. Med de tre modeller, der sætter nye normer for effektivitet, produktivitet og resultater i marken, tilbydes maskiner fra 451-647 hk udstyret med tærskesystemer med enkelt- og dobbeltrotor.

Meget af arbejdet på de delmontager, der anvendes i IDEAL-maskinen, udføres uden for produktionslinjen – for eksempel installeres alle tærskekomponenterne i hovedrammen inden hovedsamlingen. Kvalitetskontrollerede dele samles i grupper til en bestemt enhed, så montøren kan koncentrere sig om hele gruppen. Den færdige samling kvalitetskontrolleres igen, når den er installeret på maskinen.

Hele processen er udviklet med henblik på effektivitet og enkelthed og for at levere enheder af højeste kvalitet. Kvaliteten er i centrum lige fra start, når komponenterne ankommer til fabrikken, og der udtages prøver til kvalitetslaboratoriet. Komponenterne kontrolleres i forhold til CAD-tegninger, hvad angår størrelse, tykkelse og udfærdigelse af materialet.

Hver maskine er bygget efter bestilling i henhold til kundespecifikationer: Der kan vælges mellem en eller to rotorer, TrakRide eller hjul og ParaLevel eller Flatland. Når den enkelte IDEAL maskine er bygget, prøvekøres den i et Dyno-område med en rullende landevej for at teste funktion af det hydrauliske system, gear og elektronik.

Fra centret i det nordlige Italien glæder AGCO sig til at byde nye kunder velkommen, så de ved selvsyn kan opleve fabrikken i Breganze, hvor IDEAL maskinerne produceres.

#IDEALfromMF