Nyheder

Massey Ferguson Datatronic 5 Introducerer tablet-teknologi i kabinen

Massey Fergusons avancerede nye Datatronic 5 system, som introduceres på SIMA-udstillingen i Paris, giver komplet traktor og precision farming-kontrol lige ved førerens fingerspidser.

Den effektive ISOBUS-kompatible terminal med 9 tommer touchscreen, som er udviklet af Massey Fergusons interne fabriksteam, anvender den mest avancerede teknologi til at gøre den lige så brugervenlig som de nyeste tablets og smartphones.

“Massey Ferguson-ingeniørerne har investeret 30 års erfaring i at skabe den femte generation Datatronic – endnu et innovativt højdepunkt”, fortæller Campbell Scott, Director Marketing Services. “Datatronic 5 giver brugeren en avanceret precision farming terminal, som er ukompliceret og intuitiv i brug og er med til at øge effektiviteten, produktiviteten og indtjeningen.”

Den ISOBUS-kompatible Datatronic 5 er monteret som standard på alle nye MF 8700 serie traktorer og giver komplet kontrol over traktor og redskab samt alle funktioner til præcisionsbestemt planteavl.

Den klare og tydelige 9 tommer touchscreen, som anvender tablet og smartphone teknologi, giver føreren mulighed for hurtig og instinktiv adgang og ændring af indstillinger. Ved hjælp af en enkelt terminal kan føreren få adgang til sider med indstilling af hydraulik, transmission, motor samt opsætning og aktivering af den fremragende forage-automatik.

Datatronic 5 gør autostyring med Auto-Guide let og ubesværet ved hjælp af den ukomplicerede ‘Go Mode’, hvor føreren hurtigt kan opsætte og anvende systemet. Med den nye terminal kan brugeren også vælge det niveau for styrepræcision, som passer til hans behov og anvende signaler fra den foretrukne udbyder.

Det stærke og fleksible Datatronic 5-system tilbyder også en række avancerede egenskaber, inklusiv registreringer, kortlægning, automatisk sektionskontrol, variabel tildelingskontrol, omfattende flåde- og maskinovervågning.

TaskDoc registrerer hurtigt og let data til oprettelse af markfortegnelser, udarbejder jobrapporter og sørger for præcis oversigt over driftsmidler. Disse oplysninger kan let overføres trådløst fra terminalen i et format, som er kompatibelt med de fleste typer landbrugssoftware.

Med TaskDoc Pro er det muligt at tilføje GPS positionen til disse data og overføre denne information til software for markstyring og kortlægnings i realtid.

Præcis tildeling af driftsmidler forbedres ved hjælp af AgControl, som maksimerer fortjenesten og reducerer spild gennem anvendelse af sektionskontrol for præcis tildeling af såsæd, gødning og sprøjtemidler uden overlapning. Systemet lukker automatisk ned for op til 24 individuelle sektioner, når det møder tidligere bearbejdede arealer.

Data indsamlet af TaskDoc Pro kan bruges til at oprette variable tildelingsplaner for at sikre, at driftsmidlerne målrettes mod områder, hvor der er mest brug for dem. Dette mindsker spild og har vist sig at øge udbyttet, øge afgrødens kvalitet og beskytte miljøet.

Variable Rate Control omsætter disse planer til handling ved automatisk at justere mængden i henhold til kortlægningen og den præcise placering, som er indlæst via traktorens GPS-system. Et dækningskort på skærmen informerer føreren om ændringerne i realtid.

AgCommand er et omfattende maskine- og flådeovervågningssystem og anvender telemetri til at sikre en konstant forbindelse mellem maskinen og computeren på gården, eller eventuelle egnede mobilanordninger.