Nyheder

Lancering af den nye MF TH.8043 teleskoplæsser – en ny dimension inden for kapacitet og ydeevne

Den nye topmodel – MF TH.8043 – udvider Massey Fergusons kendte sortiment af teleskoplæssere til seks modeller.

MF TH.8043 havde premiere ved Frankrigs Innovagri Show og leverer nye løsninger til dækning af de mest krævende behov inden for materialehåndtering med anvendelser i såvel landbrug som industri.

“Denne nye topmodel repræsenterer endnu et vigtigt skridt for Massey Ferguson i dette nøglesegment,” udtaler Francesco Quaranta, vicepræsident for Salg og Marketing, Massey Ferguson, Europa og Mellemøsten (EME). “Introduktionen af den nye MF TH.8043 er en del af vores fortsatte fokus på at levere en komplet linje af enkle, værdifulde produkter og ydelser til vores kunder og forretningspartnere.”

“Den nye model leverer fremragende ydeevne til de mest krævende arbejdsopgaver inden for blandede landbrug, agerbrug og mælkeproducenter samt maskinstationer, der er på udkig efter maskiner med en højere kapacitet designet specielt til deres behov. Du bliver nødt til at prøve den for at kunne tro det!” tilføjer han.

De vigtigste egenskaber ved den 130 hk store MF TH.8043 teleskoplæsser er en maksimal løftehøjde på 7.5 m og en maksimum løftekapacitet på 4,3 t (13 % mere end MF TH.7038). Den nye 3.500 liter store skovl har den største kapacitet på markedet. Et splinternyt bomdesign giver fremragende arbejdsvinkler og kapaciteter samt automatisk styring af affjedring på bommen. Det højtydende hydrauliske Load Sensing-system leverer op til 190 l/min. på tværs af alle funktioner takket være et optimeret design. Fremragende præcision og kørekomfort garanteres af den hydrostatiske transmission med et intuitivt system, der gør anvendelsen meget lettere. Det unikke design af førerkabinen med 360 graders udsyn for føreren og reducerede støjniveauer giver det bedste udsyn og den bedste komfort i denne klasse.

Der er lavet meget udviklingsarbejde af F&U-afdelingen for at give denne nye maskine højere arbejdskapaciteter, samtidig med at den beholder de meget roste kompakte mål, som lillebroderen, MF TH.7038, har.

Den samlede længde holder sig stadigvæk under de 5 m, og den samlede bredde overskrider ikke 2.36 m (460/70R24 dæk). Dette giver sammen med den uændrede akselafstand på 2.870 mm fleksibilitet, stabilitet og fremragende arbejdsegenskaber.

Løftekapaciteten svarer til de mest almindelige belastningsforhold for vogne (løftehøjde på 4 m og udskud på bom på 2 m) og er nu på hele 4.300 kg. Denne væsentlige forøgelse på over 700 kg sammenlignet med MF TH.7038 giver nye niveauer af produktivitet. Kapaciteten ved maks. udskud på bom er også forbedret til 1.600 kg. MF TH.8043 kan derfor løfte tunge materialer, selv når redskabet er længere væk fra maskinen.

Bommen er ikke kun 50 cm længere for at forbedre løftehøjden, men den nyder også godt af et splinternyt design af selve bomhovedet. Det nye innovative design med Z-kinematik giver en kompromisløs kombination af forbedrede arbejdskapaciteter og fuldstændig integration i bommen. Den nye Z-kinematik giver større arbejdsvinkler med 13 graders forøgelse af tømningsvinklen (49° i alt) og en forbedring på 17° af ophængets samlede bevægelsesområde (159°).

Det nye system er fuldt integreret og påvirker ikke arbejdskapaciteterne eller udsynet (forstyrres f.eks. ikke ved læsning af baller). Samtidigt forlænges levetiden.